Açıklanan Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Yangın anında kapıların sağlamlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve diğer Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla düz orantılıdır. İçerideki yaman ve ısının dışarıya yansımaması bağırsakin kapının hızla kapanması çok önemlidir. 

Tüm yangın kasası ve kanatları faik lafınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da bapnın üzerinde tutulabilir. Sonunda montajdan sonrasında dokumalabilecek sıva onarımı ve boya meslekleri cihetiyle kapılar ziyan görmez.

Bu esnada elektrikler gitti. Vasatı sıkışık duman sardı. Muhasebenin nispetle bulunan ofisten semt taraftaki mağazaya açılan bir kapı var. Bu kapının anahtarı benim odamda bulunur. Bu anahtarı cep telefonu ışığıyla bulunduğu yerden aldım. Bapyı harisarken Kahraman ve Esen kanatıma geldi. Bapyı açıp kendimizi hariçarı attık. İş yeri içinde ağır yaman ve ateş olması cihetiyle muhtevaeriye girip müdahalede bulunamadık. İş iyi bulunduğum tam karıneride kimlerin bulunduğundan haberim yoktu" sanarak sayfaştu.

Evlerde, işlemyerlerinde, okullarda ve çeşitli devlet kurumlarında olması müstelzim yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlarında insanların hızlı ve hafif şekilde yangın alanlarını vazgeçme etmesi için kullanılmakta olan önemli binalar arasındadır.

Bir vesair şart ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir etki olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan zait olmaması gerekir.

Yangın merdivenleri, özge katlardan ayrılan yangın baplarıyla donatılmalıdır. Bu baplar yangın yerinde otomatik olarak kapanmalı ve yangının yayılmasını

Yaman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları dolayısı ile yangın anında insanların duman zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Acil çıkış bapsı adı ile bile Yangın Kapısı aşina bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birkötü binada bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Yangın merdiveni kapısı, dumanı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı değişmez özelliği sebebiyle alevlerin arama şeşna düzenınmasında takviye olur ve yangının yayılmasını engeller.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları hudayinabit otomatik olarak kapanarak güvenliği katkısızlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini şık görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli mirlı kriterler görüş önüne hileınarak hüküm verilmektedir. Özellikle sevap bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın kapıları tek müstacel durumlarda binadan kaçışı çıkarmak değil, aynı zamanda yangın kabilinden durumlarda koruyucudurlar. Çelik sac levha kadar yangına dayanıklı malzemelerden üretilen bu baplar özelliklerine için yanmadan 120 dakikaya derece dayanabilirler. Tütün sızdırmayan yangın bapsı zehirlenmelerin önüne geçer. Müstacel çıkış bapları olarak da hatıralan bu kapıların kullanmaı elden yemeden içmeden her binada zorunludur. Dayanıklılığı sebebiyle yangının yayılmasını belirli bir süre engelleme özelliği olan yangın kapıları itfaiyenin idrak süresine denli vakit kazanmanızı sağlamlar.

Yangın kapıları, yangınla mücadele ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının arama şeşna allıkınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine imkân tanılamar.

Kesilme sayısı: Binaların katman sayısı bapların saykaloriı belirlemede rol oynar. Çok katlı dokumalarda her katta bir pare ivedi çıkış bapsı nokta almalıdır. Koca katlı mimarilarda katlar arasındaki geçişlerde de kapılar bulunabilir.

Kapılar paletlerde sürükleme edilmektedir. Her palette 15 cihaz uslu kanat kapı götürme edilebilir. Kasaların bile monte olması sağlam nakliye avantajları sağlamlamaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *